İzmir’de iş, sanat, hemşehri, engelli, eğitim, sağlık, spor, kültür başta olmak üzere yüzden fazla alanda 5 bin 460 dernek faaliyet gösterirken, 600 bin gönüllü bu derneklerde İzmir’in gelişimi için çaba gösteriyor.
İzmir Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, dernek yöneticilerinin DERBİS sistemine veri girişi için kullandıkları sistemi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce hazırlanan Yeni Nesil DERBİS (V2.0) ve PRODES Programıyla yeniledi.
İzmir Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, görev sahasındaki dernek yöneticilerine yeni nesil DERBİS (V2.0) VE PRODES TANITIMI bilgilendirme toplantı serisi başlattı.
Bornova’daki 200 dernek yöneticisine bilgilendirme
İlk toplantısını İktisat Kongresi binasında 600 dernek yöneticisine Mart ayında gerçekleştiren İzmir Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, ikinci toplantısını Bornova Belediyesi iş birliğinde Bornova’daki STK yöneticilerine yönelik düzenledi.
İzmir’de görev sahalarında 5 bin 460 STK olduğunu, bu STK’larda 180 bini kadın, 420 bini erkek 600 bin kişinin İzmir’in her alanda gelişimi için çaba gösterdiğini dillendiren İzmir Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, İzmir’de faaliyet gösteren derneklerin kurumsal kapasitelerinin arttırılmasına katkı sağlamak için mesai verdiklerini dile getirdi.
Bakanlığımızın derneklere sağladığı fon kaynaklarının kullanımı ve mevzuatlar karşısında sorun yaşamamaları için tüm iletişim kanallarını kullandıkları bilgisini veren Esen, “Aynı zamanda da yerel yönetimlerle beraber çalışarak ilimizde sivil toplum kuruluşlarına destek oluyoruz. İlk toplantımızı Konak İktisat Kongresi’nde yaptık. 600 dernek yöneticimiz katıldı. İkinci durağımız Bornova oldu. Bornova’da 200 dernek yöneticimize DERBİS v2.0 ile Bakanlığımız Hibe Programı ve PRODES konularında eğitim semineri gerçekleştirildi. Mayıs ayı içinde Çiğli ve Konak’ta toplantılarımız devam edecek” şeklinde konuştu.
Toplantıda Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer de söz alarak; “2016 yılında yerel yönetimlerde ilk STK birimini kurduklarını 400’e yakın sivil toplum kuruluşuna hizmet verdiğini aktaran Taşer, yılda 650 civarı etkinlik, toplantı yapıp 35 bin ziyaretçiyi ağırladıklarının altını çizdi. Sivil katılımcılığı arttırarak vatandaşlarımızın karar alma mekanizmalarına katılımını sağlayarak çoğulcu ve katılımcı demokrasimizi güçlendirilmesine katkı sağlayacaklarını söyleyerek görüşlerini özetledi.
Bilgilendirme toplantısında Bilgisayar Mühendisi Hüseyin Uz, “DERBİS Genel Bilgilendirme” konulu bir sunum yaparken, Müdürlük Şefi Gamze İnceoğlu ve Müdürlük Şefi Tuğba Seçkin, dernek yöneticilerine yeni sistemde “Dernek İşlemleri”ni anlattı
Müdürlük Şefi Onur Yılmaz, “Beyanname”, İl Memuru Barış Baknalı, “Bildirimler”, Müdürlük Şefi Azime Bozdemir ve İl Memuru Garip Özdem, “İç İşleri Bakanlığı Hibe Programı ile PRODES” konulu sunumlar yaptılar. Program derneklerin toplantı konuları ile ilgili sorularını sordukları “soru-cevap” bölümü ile sona erdi.