Bornova Belediye eski Başkanı Olgun Atilla, TV 35’de belediye başkanlığı sürecini, projelerini ve çalışmalarını anlattı.
Görev süresince borçsuz bir belediye anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen Atilla, “ Bornova Belediyesinin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Bütün projelerden tasarruf ederek en iyisi için mücadele verdik” dedi.
Kendisinin yaş olarak diğer başkanlardan küçük olduğunu, bu nedenle diğer başkanlarla fırsat buldukça aramaya çalıştığını söyleyen Olgun Atilla, “ İşlerimden fırsat bulduğum zaman diğer başkanlarla mümkün olduğu kadar çok görüşmeye çalışıyorum. Aziz Başkan ve diğer ilçe başkanlarını tanıdığım ve beraber çalıştığım için çok mutluyum. Çeşme’den Muhittin Başkan, Foça’dan Gökhan başkan ve diğer başkanlarla her zaman temas halindeyiz. Çalkaya başkanımız ve diğerleri şahsımı hep onore ediyorlar ve bu beni mutlu ediyor. Hepimiz bir dönem hizmet verdik ve diğer başkanlarımız hizmet vermeye devam ediyorlar” dedi.
“Ön seçim bir siyasetçinin onurudur”
Bornova Belediye Başkanlığı döneminde birçok başarılı projeye imza atan Olgun Atilla, ön seçimin bir siyasetçinin onuru olduğunu vurgulayarak, “ Ön seçim bizi güçlendirir. Hiçbir siyasetçi ön seçimden kaçmamalı. Genç bir siyasetçi olarak ön seçim yapılmasını ve tercihli sistem uygulamasını istiyorum. Halka da bırakalım, üyelere de bırakalım. Siyasette küslük olmasın, katılımcılık olsun. Bu siyasete katılımcılığı ve niteliği arttıracaktır. Bugün atama ile belirleniyor. Buna da saygı duymak lazım. Bir siyasetçi için ön seçim onur meselesidir. Bu sistem siyasetin saygınlığını arttırır. Bugün TBMM’nin saygınlığı 2.2 düzeyinde. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bunun yüzde 80-90 olması gerekir. Sonuçta çocuklarımızın geleceğini inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.
Olgun Atilla, belediye başkanlığı sürecinde tüm projelerini gerçekleştirmiş olduklarını belirterek, “Yeni yönetime bir lira borcu olmayan, halkı ile bütünleşmiş ve bu sayede sokakta onurlu bir şekilde gezen bir yönetim kadrosu olarak dolu dolu geçen bir 5 yıl bıraktık” açıklamasında bulundu.
Görev süresince borçsuz bir belediye anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen Atilla, “ Bornova Belediyesi’nin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Bütün projelerden tasarruf ederek en iyisi için mücadele verdik” dedi.
“Siyasette başarı yerelden geçer”
Atilla, siyasette başarının yerelden geçtiğini belirterek, “Millet ittifakı Sayın Genel Başkanımızın oluşturduğu bir yapılaşma. Millet ittifakının yereldeki başarısı farklı düşüncedeki insanlarla temas etmesi. Bunda da en büyük faktör Sayın Genel Başkanımızın yumuşak dili oldu. Türkiye’de bugünkü kutuplaşmayı ben kabul edilebilir bulmuyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Şimdi çocuklarımıza bile izlettirmeyeceğimiz ağır hakaretlerin içerdiği konuşmalar yapılıyor. Millet ittifakı çok önemli belediyeleri kazandı. Ülkemiz bir değişim istiyor. Bunu büyütmeliyiz. Z Kuşağı olarak 6.3 milyon gencimiz önümüzdeki seçimlerde oy kullanacak. Bu kesimin yüzde 75’i Cumhur İttifakını istemiyor. Bizler dersimizi iyi çalışırsak Millet İttifakı genelde de kazanabilir. Yeter ki bu insanları anlayabilelim” şeklinde konuştu.
Atilla, yaptıkları işlerin halk tarafından her zaman takdir edildiğini görmenin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, “Buradan görev sürem içerisinde beraber çalıştığımız muhtarlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bornova için, İzmir için gece gündüz çalıştılar. Projenin büyüğü, küçüğü olmaz. Her mahallede, her sokakta çalışmalar gerçekleştirdik. Benim için her proje önemlidir. Bir stadyum yapıyorsunuz beğeni alıyorsunuz ama bir Down Cafe yaptığınızda daha büyük beğeni alıyorsunuz. Yaptığınız projenin büyüklüğü kadar içeriği de çok önemli. Projelerimizin çoğu da halkta kabul gördü. Önemli olan siyasette ortak akıl ve katılımcılık ilkesi. Biz de bunu ortaya koyduk. Vatandaşlarımızın bu katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. Bugün yaptığımız birçok projenin diğer belediyelerde de hayata geçirildiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Bizim ‘Dost Kart’ın benzeri ‘Başkent Kart’, ‘Eskişehir Kart’, ‘Bornova TV’ vardı, şimdi İstanbul BB TV gibi birçok projenin başka illerde uygulanması ne kadar doğru işler yaptığımızın göstergesi. Şimdi ‘Dost Kart uygulaması kaldırıldı. Bu projenin mimarı Sayın Kılıçdaroğlu’dur. “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” sözünü her yerde söyleyen Sayın Genel Başkanımızdır. Biz de bu mantıkla ‘Dost Marketi’ hayata geçirmiştik. Dar gelirli vatandaşlarımıza verdiğimiz kartlarla alışverişlerini bu marketten yapıyorlardı. Yaklaşık 4 bin hane ve 20 bin insan bu sistemden faydalanıyorlardı. Şimdi AK Parti de dahil olmak üzere birçok belediye bu sistemi uyguluyor. Ama her dönemin kendine has özellikleri vardır. Buna da saygı duymak gerekiyor” diye konuştu.
İcraatlarını anlattı
Görev süresince hayat geçirdikleri projeler arasında en fazla önemsediği Down Kafe, Engelsiz Kafe ve Diyet Kafe’nin hayata geçmesi olduğunu belirten Atilla, “ Bu projeler bize ait değil. Bu projeler üniversiteler, halk ve toplumdan kendilerine gelen talepler doğrultusunda hayata geçti. Özel sektörün yapamadığını devlet yapmalı. Çünkü devlet anadır, babadır. Biz de bu mantıkla harekete geçerek bu işletmeleri açmıştık. Bugün hala pozitif olarak hatırlanması bizleri çok mutlu ediyor” açıklamasında bulundu.
İstanbul Sözleşmesi vurgusu
Kendi döneminde en büyük yatırımları kadın ve çocuklara yaptıklarını söyleyen Atilla, “İstanbul sözleşmesinin önemini biliyoruz. Bir kız çocuğu babası olarak kadınlarımızın her alanda daha etkili olması gerektiğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.