İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bu yıl yüzde 97.68’lik genel doluluk oranına ulaşarak Türkiye’nin en çok tercih edilen 6’ncı vakıf üniversitesi oldu, Ege’de ise zirveyi bırakmadı. Lisans programlarında yüzde 97.80, ön lisansta da yüzde 97.41’lik rekor seviyede doluluk yakalayan İEÜ’nün, İzmir Ticaret Odası (İZTO) desteğiyle ortaya koyduğu projeler gençlerde tam karşılık buldu. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Hayallerine, hedeflerine ulaşmak adına üniversitemizi seçen gençlerimiz için tüm imkanlarımıza seferber edecek, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız. Üniversitemize duydukları güven dolayısıyla gençlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yüz binlerce genç için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olarak bu yıl 20’nci yaşını kutlayan İEÜ, tercih dönemindeki başarısını bu sene de tekrarlayarak gençlerin en çok ilgi gösterdiği eğitim kurumları arasına adını yazdırdı. Türkiye’de üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir’i oluşturan, ‘garantili staj’ ve ‘kesintisiz burs’ gibi birçok yeniliği hayata geçiren İEÜ, gençlerin beklentilerine cevap vererek farkını ortaya koydu.
ORTAK AKILLA İLERLİYORUZ
Üniversite olarak çok önemli bir doluluk oranına ulaştıklarını söyleyen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Ülkemizdeki vakıf üniversitelerinin doluluk ortalaması yüzde 74.93. Biz ise bu yıl yüzde 97.68’e ulaştık, genel ortalamanın çok üstünde yer aldık. Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olurken, Türkiye genelinde çok iyi bir noktaya geldik. Elbette bu tabloyu oluşturmak kolay olmadı. Göreve geldiğimizde üniversitemiz için büyük hedefler belirlemiştik. Her alanda itibarlı, Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin yer aldığı, topluma önderlik eden bir üniversite stratejisiyle hareket ettik. Üniversitemiz, vakfımız ve İzmir Ticaret Odası’ndaki tüm üyelerimizle tek yürek olduk, ortak aklın gücünden yararlandık. Ortaya çıkan sonuçlar, attığımız adımların doğruluğunu ve belirlediğimiz hedefler doğrultusunda başarıyla ilerlediğimizi gösteriyor” dedi.
DAHA İYİYE ODAKLANMALI
Başkan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversiteler için varış noktası olamaz. Eğitim kurumları her daim daha ileriyi hedeflemeli, daha iyiye odaklanmalı. Biz de bu düşünceyle hareket ediyoruz. Üniversitemize duyulan yüksek güven, bizlere gelecek yıllarda yapacağımız yeni atılımlar için motivasyon sağlıyor.”
DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
Gençlerin güvenini boşa çıkarmamak adına üniversite olarak daha çok çalışacaklarını dile getiren Başkan Özgener, “Öğrencilerimize sunduğumuz imkanları artıracağız. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin diploması bugüne kadar binlerce gencimize kapı açtı. 500’ü aşkın mezunumuz yurt dışına açıldı, uluslararası şirketlerin gözdesi oldu. 20 bin mezunumuz, 10 bin öğrencimizle büyük bir aileyiz. İnanıyorum ki bu sene üniversitemize başlayan gençlerimizin de yıllar sonra başarılarını anlatacağız” ifadelerini kullandı.
GENÇLERLE AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise, “Bilginin ve öğrenme yöntemlerinin değiştiği; teknolojinin ise hayatın merkezine girdiği bir dönemdeyiz. Tüm bunları yönetmek için nitelikli akademisyen kadrosuna, ihtiyaçları karşılayan teknolojik ortama, nitelikli laboratuvarlara ve akıllı kampüse ihtiyaç var. Üniversitemizi öne çıkaran faktörler de bunlardan oluşuyor. Teknolojiyle ilgili, öğrenme kapasitesi yüksek, yeniliğe açık, sorgulayan bir genç nüfusa sahibiz. Gençlerin beklentilerini, hedeflerini iyi analiz etmeliyiz. Biz de bunu yapıyoruz. Örneğin, uzaktan eğitim yöntemleri ve müfredatımızdaki güncellemeler, üniversitemiz geneline yaydığımız çift anadal imkanlarının amacı gençlerimizin önünü açmaktı. Sonuçlardan anlaşıldığı üzere, gençlerimizle aynı düşünüyor, aynı dili konuşuyoruz. Yeni öğrencilerimize ‘İzmir Ekonomi Üniversitesi Ailesi’ne hoş geldiniz’ diyor, hepsini kutluyorum” diye konuştu.