Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin eğitim öğretim, araştırma geliştirme, proje ve yayın, topluma katkı, dijitalleşme ve uluslararasılaşma alanlarındaki güçlü altyapısını daha ileriye taşıma hedefiyle akademisyenlerle bir araya gelmeye devam ediyor.
Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Budak’ın başkanlığında bölüm ve anabilim dalı toplantıları gerçekleştirildi. Ege Üniversitesinde, Tıp Fakültesinin 43, Diş Hekimliği Fakültesinin 8 anabilim dalı ile diğer fakültelere bağlı bölümlerin akademisyenleri ile ayrı ayrı düzenlenen ‘Bölüm Toplantıları’nda hem 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar dönemi eğitim öğretim, Ar-Ge ve akademik faaliyetler hem de yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıklar değerlendirildi.
Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemiz, ülkemizin öncü yükseköğretim kurumlarından birisi. Eğitim öğretim, araştırma geliştirme, bilim ve teknolojideki 69 yıllık potansiyeli ile üniversitemiz, hem adını aldığı bölgeye hem de ülkemize nitelikli katkı sunuyor. Ege Üniversitesi olarak ‘Vefa Yılı’ ilan ettiğimiz 2024’te de bu güzide eğitim çınarını daha ileri noktalara taşımak, hem akademik hem de idari süreçlerde kalite odaklı çalışmaları sürdürülebilir hale getirmek, çağın yeni dinamikleri doğrultusunda tüm iş ve işlemlerin tamamını dijital mecralarda sürdürmek için istişare kültürü, ortak akıl vizyonu ve veriye dayanan yönetim anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda tüm fakültelerimizde görev yapan akademisyenler ile bir araya gelerek 2024 yılının ilk altı ayına yönelik eğitim öğretim, Ar-Ge ve akademik performansları değerlendirdik. Oluşturduğumuz kalite kültürünün sürdürülmesi, bilim ekosisteminin geliştirilmesi ve eğitim-öğretim verimliğinin artırılması hedefiyle birimlerimizde görev yapan bilim insanlarımızı dinledik. Ayrıca yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hedeflerimizi masaya yatırdık. Geride bıraktığımız yılı değerlendirirken yeni dönemde yapılması planlanan projeler ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldık. Üniversitemize yönelik tüm kararları istişare kültürü ve ortak akılla almayı sürdüreceğiz” dedi.
“Cumhuriyet ikinci asrına öncü araştırma üniversitesi olarak girdik”
Ege Üniversitesinin Cumhuriyet ikinci asrına; tam akredite, öğrenci odaklı milli yenilik ödülüne sahip, yükseköğretimde rol model alınan, uluslararasılaşma ve dijitalleşmede öncü bir araştırma üniversitesi olarak girdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Bu süreçte önemli akademik ve idari başarılara imza attık. Dünya genelinde üniversiteleri 11 kuruluş pek çok parametreye göre değerlendiriyor. URAP tarafından yapılan sıralamada üniversitemiz 11 dünya sıralamasının 11’inde yer alan ülkemizin altı yükseköğretim kurumundan birisi olma başarısı gösterdi. Yeni açıklanan Leiden 2024 Dünya Üniversite Sıralamalarında da dünyada 624’üncü, Türkiye’de ise 5’inci sırada yer aldı. Avrupa üniversiteleri arasında bir önceki sıralamaya göre 11 basamak ilerleyerek 190’ıncı sırada yükseldi. TÜBİTAK’ın tüm programlarında lider konumundayız. Bilimsel faaliyetlerimizin sıralamalara yansımasını ve başarıya dönüştüğünü görmek bizlerin motivasyonunu artırıyor. Bu veriler bizleri mutlu ettiği kadar, daha çok çalışmamız gerektiği mesajını da veriyor. Kalite odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda, üniversite sanayi iş birliklerini destekleyen, ulusal ve küresel sorunlara duyarlı, girişimci ve yenilikçi, iklim dostu bir yükseköğretim kurumu olma hedefiyle hayata geçirdiğimiz projeleri sürdürülebilir hale getirmek, sunduğumuz başta sağlık olmak üzere tüm hizmetlerin kalitesini artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için daha çok çalışacak, uluslararası arenada marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha tüm mensuplarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.