1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. Karşıyaka’da işgale karşı kararlı mücadele

Karşıyaka’da işgale karşı kararlı mücadele

Kent düzenini korumak amacıyla denetim faaliyetlerini yoğunlaştıran Karşıyaka Belediyesi, işgal ile mücadeleye de hız verdi. Son 10 ayda 738 işletme hakkında, kamu alanlarında işgale neden oldukları gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Daha düzenli ve yaşanabilir bir Karşıyaka için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İzmir'de Son Dakika

Karşıyaka Belediyesi, kent düzenini korumak ve kamu alanlarının işgal edilmesini önlemek amacıyla denetim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Son 10 ayda gerçekleştirilen denetimler kapsamında 738 işletmeye, kamu alanlarında işgale neden oldukları gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Yasalar çerçevesinde, toplam 1 milyon 835 bin TL tutarında para cezası kesildi. Son olarak, daha önce cadde, kaldırım ve sokak işgali gerekçesiyle sözlü ve yazılı şekilde uyarılan işletmelere yönelik bir denetim daha gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince akşam saatlerinde yapılan kontrollerde, işgale neden olan işletmelerin toplamda 70 parça ürününe el konularak yaptırım uygulandı. 

 

ÖNCE UYARI, SONRA CEZA

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyakamızda kamu düzenini sağlamak ve kent yaşamını daha düzenli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda kamu alanlarını işgal eden işletmelere yönelik sözlü ve yazılı uyarılarımızı yapıyor, işgale devam ettikleri takdirde cezai yaptırım uyguluyoruz. Karşıyaka Belediyesi olarak, herkes için yaşanabilir bir kent oluşturma kararlılığımızı sürdürerek, denetim faaliyetlerimize aksatmadan devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz