Türkiye’den İran için yas ilanı
- | Son Güncelleme:
- | İzmir'de Son Dakika
Türkiye, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle bir günlük yas ilan etti.
Cumhurbaşkanı Reisi, dün helikopterle İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.
Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in de içinde bulunduğu helikopter düşmüştü.
Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürebilmiş, İran, Türkiye’den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti.
Ancak helikopterdeki dokuz kişinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.
Kabine toplantısından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu nedenle yas ilan ettiklerini duyurdu:
“Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık.”
YORUMLAR
Yorum Yap